Kahraman Yemen Halkı, Başkent Sana’da Sokaklara İndi!

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.295 kez görüntülendi.
Kahraman Yemen Halkı, Başkent Sana’da Sokaklara İndi!

Yemen halkı bugün Suudi Arabistan’ın saldırı ve cinayetlerini protesto etmek ve Yemenli direnişçilere destek vermek amacıyla başkent Sana’da sokaklara indiler.

El-Alem TV kanalının haberine göre, Sana ve Yemen’in diğer vilayetlerinin sakinleri bugün başkentin sokak ve meydanlarını doldurarak, Suudi Arabistan’ın cinayetlerini kınadılar.

Yemen bayrağını taşıyan eylemciler, ABD ve Suudi Arabistan’ın bölgeye yönelik politikaları aleyhinde sloganlar attılar.

Bu arada, Suudi savaş uçakları başkent Sana üzerinde uçuş yaptı.

Sana’da bugün düzenlenen gösteriye Yemen aşiret liderleri ve şeyhleri de katılarak, Suudi-Amerikan cinayetlerinin sürmesini şiddetle kınadılar.

Yemenli kadınlar da eyleme katılarak, Suudi Arabistan’ın cinayetlerini protesto ettiler.

Bu arada, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suudi uçaklarının Yemen’de bir yurdu bombalamasını şiddetle kınadı.

Kasımi, Suudi uçaklarının Yemen saldırısını kınayarak yaptığı açıklamada onlarca masum Yemenlinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan olayın BM ve diğer yetkili uluslararası kurumlar tarafından incelenmesini istedi.

Kasımi, ‘’Meskun yerler ve sivil hedeflere bombalamaların şiddetlenmesi ve yardım kuruluşlarının faaliyetlerini önlemek, insan hakları ilkelerine aykırıdır’’ dedi.

Kasımi, BM ve Yemen krizinde etkili ülkelerden saldırıların durdurulmasını ve sivil halkın özellikle kadınlar ve çocukların sağlıklarının korunması için gerekli işlemlere başlamalarını istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.