Behram Kasımi: İran, komşuların yapıcı adımlarını sıcak karşılıyor

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: İran, komşuların yapıcı adımlarını sıcak karşılıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin komşuların ikili ilişkilerin iyileşmesi ve geliştirilmesi için her türlü yapıcı ve olumlu adımlarını her daim olumlu karşıladığını ve değer verdiğini ifade etti.

İRİB haber ajansının aktardığı habere göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi Katar Dışişleri Bakanı’nın İranlı mevkidaşı ile telefon görüşmesini doğrulayarak, bu görüşmenin dün gece gerçekleştiğini ve Katar tarafının büyükelçisini Tahran’a geri göndermek istediğini belirtti.

Sözcü İran’ın Katar yönetiminin bu girişimini olumlu karşıladığını ifade ederek, istişare için daha önce Doha’ya çağrılan Katar Büyükelçisi’nin yeniden Tahran’a dönmesini mantıklı ve olumlu bir karar ve girişim olarak niteledi.

Kasımi ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin ilkeli ve daimi politikasının komşularla ilişkileri geliştirmek olduğunu belirterek, İran’ın her daim karşılıklı saygı ve ortak çıkarların korunması çerçevesinde bütün komşu ve çevre ülkelerle iyi ilişki kurmak istediğini vurguladı.

Katar Haber Ajansı (QNA) yaptığı açıklamada Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammad Bin Abdülrahman Al-i Sani’nin gerçekleştiği bir telefon görüşmesi ile İran Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif ile çeşitli konuları görüştüğünü bildirdi.

Taraflar görüşmede iki ülke ilişkilerinin gelişmesi ve derinleşmesi ve çeşitli uluslararası ve bölgesel konularda fikir alışverişinde bulundular.

Diğer taraftan Katar Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada,  Tahran’a büyükelçisini yeniden geri göndereceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.