Kanada Dışişleri Bakanı, Mısır’dan İsrail’e Geçti…

  • 16 Ocak 2015
  • 724 kez görüntülendi.
Kanada Dışişleri Bakanı, Mısır’dan İsrail’e Geçti…

Muhammed Fahmy’nin salıverilmesi için 2 gündür Kahire’de olan Kanada Dışişleri Bakanı John Baird İsrail’e geçti.

Daha önce Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi tarafından kabul edileceği açıklanmasına rağmen sadece Mısırlı mevkidaşı Sameh Shoukry ile görüşen John Baird, Kahire’den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, “Sorun hala çözülemedi ancak, Kanada’dan gelirken olduğumdan daha ümitli bir noktadayım. Sorunun yakında olumlu bir şekilde çözümleneceğini umuyorum” dedi.

Bakan Baird, Muhammed Fahmy’nin Kanada’ya dönmesi halinde Kanada mahkemelerinde yargılanmasının sözkonusu olmadığını ifade etti.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Kahire’ye gitmeden önce Mısırlı gençler ve kadınların istihdam programlarına katkı için toplam 20 milyon dolarlık bir yardım paketi de açıklamıştı.

Bakan Baird İsrail’de Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından kabul edilecek. John Baird, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştükten sonra Batı Şeria’ya geçerek Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile eski Bakan Salam Fayyad ile biraraya gelecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.