Lübnan’da Karkaf Belediyesi, Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle 150 Suriyeli Aileyi Bölgeden Çıkarma Kararı Aldı…

  • 16 Ocak 2015
  • 965 kez görüntülendi.
Lübnan’da Karkaf Belediyesi, Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle 150 Suriyeli Aileyi Bölgeden Çıkarma Kararı Aldı…

Lübnan’ın Akkar ilçesindeki Karkaf Belediyesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle 150 Suriyeli sığınmacı aileyi bölgeden çıkarma kararı aldı.

Karkaf Belediye Başkanı Yahya Rifai, beldeye sığınan 150 ailenin ikamet ve yaklaşık 450 çocuğunun eğitim masraflarının karşılanamadığını ve ailelere ayrılmaları için 19 Ocak’a kadar süre tanıdıklarını söyledi.

Lübnanlılar ile ilgilendikleri kadar Suriyeli sığınmacılara da özen gösterdiklerini dile getiren Rifai, sığınmacıların sokakta dilencilik yapmasının kendi çıkarlarına olmadığını ve bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini ifade etti.

Rifai, Eğitim Bakanlığının desteğiyle sığınmacı çocuklar için okul açma hazırlıkları yaptıklarını, ancak Bakanlığın projeden vazgeçerek, desteğini Akkar’daki başka okullara aktarmasının kendilerini çaresiz bıraktığını kaydetti.

Suriye’nin Humus iline bağlı Kusayr ilçesinden 3 yıl önce Karkaf’a sığınanlardan Gazi Gannum da çıkartılmalarının sebebinin, çocukların eğitimi olduğuna dikkat çekerek, Karkaf’a, başka köylerdeki sığınmacılara verilen desteğin verilmemesinden şikayet etti.

Suriye’deyken bir okulda müdür olan Gannum, tek çarelerinin sokakta kalmak olduğuna işaret ederek, yaşadıkları sıkıntılardan kendilerini kurtarması için Lübnan devletine çağrı yaptı.

Lübnan’daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamları ise bu sayının 2 milyona yaklaştığını ifade ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.