Kasımi: İran’ın mantığı görüşme ve teamüldür

  • 01 Ağustos 2018
  • 1.221 kez görüntülendi.
Kasımi: İran’ın mantığı görüşme ve teamüldür

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran mantığının görüşme ve teamüle dayalı olduğunu, bunun ise karşılıklı saygıya ve uluslararası taahhütlere bağlı olma gereğine dayalı olduğunu söyledi.

Kasımi, IRNA’ya yaptığı açıklamada, ABD başkanının İran ile ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu belirtmesi ile ilgili sözlerini değerlendirirken,  ‘’ABD başkanının söylemlerini değiştirerek İran halkı aleyhine tehditten vazgeçmesi, sonuçsuz laflardan bıktığının göstergesidir, gerçi ABD başkanının sözlerinden kısa süre sonra ABD Dışişleri Bakanı tarafından sarf edilen sözler ABD Dış politikasında kargaşayı göstermektedir’’ dedi.

Kasımi, ‘’ABD Başkanının görüşme önerisi, ABD’nin hiç bir neden olmaksızın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmadan çıktığı ve İran halkına adaletsiz ambargoları yeniden dayatmaya çalıştığı dönemde yapılmaktadır’ dedi.

İran’ın, mantık ve teamül tarafı olduğunu fiilen ispatladığını belirten Kasımi, ”eğer İran bir taahhüt verirse ona sadık kalır fakat bay Trump böyle bir iddiada bulunabilir  mi? Müzakerenin bazı gerekleri vardır fakat bunlar bugüne kadar bay Trump ve meslektaşlarında  görülmemiştir” dedi.

Kasımi, “ABD Hazine bakanlığı yetkililerinin ülke ülke gezerek onlara İran ile işbirliği yapmaması yönünde baskı uyguladıkları bir dönemde Trump  sözlerinin gerçek iradeyle sarfedildiğini nasıl ispatlayabilir? ” diye sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.