Katil İsrail ve Amerika Akdeniz Gazını Sahipleniyor

  • 14 Mart 2018
  • 2.139 kez görüntülendi.
Katil İsrail ve Amerika Akdeniz Gazını Sahipleniyor

Önce Türkiye, İsrail’le “doğalgaz” için “normalleşti”… İsrail, Doğu Akdeniz gazını iyice sahiplendi! Birkaç hafta önce de Mısır, İsrail’le doğalgaz anlaşması imzaladı…

ABD’li Yahudi kuruluşu AIPAC, yayımladığı yeni analizde İsrail’in yeni stratejisini açık etti. Buna göre, İsrail, ABD desteğiyle beraber Akdeniz’de bulunan doğalgaz rezervlerine yönelecek. ABD ile ortak hareket etmeyi planlayan İsrail’in hedefi, Akdeniz’de 500 milyar metreküp doğalgaz çıkarmak! Önce Türkiye, geçtiğimiz günlerde de Mısır ile anlaşan İsrail, Akdeniz gazına resmen “çöreklenecek”!

ABD iLE İSRAİL KAFA KAFAYA VERECEK

ABD merkezli Yahudi kuruluşu Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yayımladığı yeni analiz ile Akdeniz’deki doğalgazı hedefine aldı. ABD ve İsrail’in Akdeniz’deki yeni stratejisinin aktarıldığı, “ABD-İsrail İlişkisi İçin Yeni Ufuklar” adlı analizde, iki ülkenin birlikte bölgede doğalgaz çıkarması gerektiğine işaret etti. Öte yandan, İsrail Başbakanı Netanyahu, son ABD ziyaretinde AIPAC Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Akdeniz’de doğalgaz için ABD ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtmişti.

AIPAC’IN MİSYONU

ABD’de bulunan Yahudiler tarafından kurulan AIPAC, İsrail ile ABD arasında ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışıyor. AIPAC, terör devleti İsrail’in dünya üzerindeki meşruiyetini artırmayı hedefliyor.

İSRAİL, AKDENİZ’İ KUŞATIYOR!

2010’daki Mavi Marmara katliamının ardından “görüntüde” asgariye inen Türkiye-İsrail ilişkileri, ticari sahada artarak sürmüştü.

28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan “normalleşme”(!) anlaşmasıyla yeniden “ısınan” ilişkilere gerekçe olarak ise İsrail’in üzerinde hak iddia ettiği Doğu Akdeniz gazının Avrupa’ya pazarlanması gösterilmişti. Geçtiğimiz günlerde, İsrail’de faaliyet gösteren Amerikan Noble ve İsrailli Delek şirketleri ile Mısır’ın DolphinEnergy şirketi arasında 10 yıl süresince 65 milyar metreküp doğalgaz tedariğini içeren 15 milyar dolar tutarında iki anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalarla İsrail, Akdeniz’deki Tamar ve Leviathan sahalarından 65 milyar metreküp doğalgazı 2030’a kadar Mısır’a satacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.