Kenya’da muhalefet ile polis arasında çatışma: 4 ölü, 26 yaralı

  • 27 Ekim 2017
  • 1.662 kez görüntülendi.
Kenya’da muhalefet ile polis arasında çatışma: 4 ölü, 26 yaralı

Kenya genelindeki birçok eyalette devlet başkanlığı seçimini boykot eden muhaliflerle polis arasındaki çatışmalarda 4 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Devlet başkanlığı seçiminin yapıldığı Kenya’da seçimi protesto eden muhalefet taraftarları ile polis arasındaki çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.

Ülkede başkent Nairobi başta olmak üzere Kisumu, Migori, Homa Bay ve Machakos eyaletlerinde seçimi protesto eden muhalafet taraftarları polisle çatıştı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, muhalefetin kalesi olarak görülen Kisumu ve Migori’de polisin göstericilere ateş açması sonucu 1 kişi öldü, en az 8 kişi yaralandı.

Nairobi’de seçimi boykot eden muhalefet taraftarları, bazı mahallelerde lastik yakarak yolları kapattı. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü gönderilirken, çıkan olaylarda 2 kişinin polis tarafından vurularak hayatını kaybettiği aktarıldı.

Machakos’da da muhalafet taraftarları polise taş ve sopalarla saldırırken, emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan bir göstericinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi.

Çoğunluğu polisin ateş açması sonucu meydana gelen yaralanmalardan dolayı hastaneye kaldırılan göstericilerin sayısının en az 26 olduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.