Kudüs Müftüsü: “İşgal Rejimi Mescid-i Aksa’ya El Koymak İstiyor”

  • 12 Şubat 2015
  • 712 kez görüntülendi.
Kudüs Müftüsü: “İşgal Rejimi Mescid-i Aksa’ya El Koymak İstiyor”

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’nın adını “Heykel Dağı” olarak değiştirebileceği uyarısında bulundu.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (12 Şubat Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminin söz konusu adımının tehlikesine dikkat çekerek, bu adımın Mescid-i Aksa’yı bölme ve Yahudi egemenliği altına alma, Mescid-i Aksa’yı yıkarak yerine sözde heykeli inşa etme girişiminin bir parçası olduğunu belirtti.

İşgal rejiminde seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte tüm partilerin Filistin halkına ve kutsal değerlerine saldırılarını artırarak fanatik Yahudilerin oylarını kazanmaya çalıştığını ifade eden Şeyh Muhammed Hüseyin, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmeyi hedef alan Yahudi projesinin asılsız bir kuruntu olduğunu, Mescid-i Aksa’nın tüm müştemilatıyla, yerin altıyla ve üstüyle sadece Müslümanlara ait olduğunu bildirdi.

Kudüs’ün Arap ve İslami çehresinin de değişmeyeceğini kaydeden Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal rejiminin gerçekleri ne kadar saptırmaya çalışırsa çalışsın Kudüs’ün kimliğini çalmayı başaramayacağını söyledi.

Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na ve Güvenlik Konseyi’ne, UNESCO’ya seslenen Şeyh Muhammed Hüseyin, ibadethanelere ve kutsal mekanlara yönelik ihlallerine son vermesi için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.