Kudüs’te bir Filistinli genç şehit oldu

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.047 kez görüntülendi.
Kudüs’te bir Filistinli genç şehit oldu

Siyonist rejim askerleri bugün Kudüs’te gerçekleşen Siyonist karşıtı eylem sırasında bir Filistinli genci şehit ettiler.

Ekim 2015’te başlayan Kudüs intifadası devam ederken, işgal altındaki Kudüs’te Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği eylemde bir işgal polisi yaralanırken, eylemci genç şehit oldu.
Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, bugün işgal altındaki Kudüs şehrinde, Mescidi Aksa’ya gelen Filistinli kadınlara saldırıları ile tanınan bir işgal polisine karşı yapılan bıçaklı eylemde, işgal polisi yaralanırken, diğer polislerin ateş açması sonucu da eylemi gerçekleştiren Filistinli genç olay yerinde şehit oldu.
Eylemi itiraf eden işgal polisi, Esbat Kapısında meydana gelen eylemde polislerden birinin yaralandığını belirterek, eylemi gerçekleştiren Filistinlinin de açılan ateşle etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın yapıp burayı kirletmeleri ve işgal hükümetinin de bu kutsal mekanı zaman ve mekan olarak ikiye bölme planları üzerine Mescidi Aksa’yı korumak amacıyla Ekim 2015’te başlatılan intifada sırasında şimdiye kadar 310 Filistinli şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı. /
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.