Kürdistan referandumu bölgeyi yeni krizlerle yüzleştirecek

  • 17 Temmuz 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Kürdistan referandumu bölgeyi yeni krizlerle yüzleştirecek

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanları’nın Meşhed kentinde yaptığı toplantısına katılan Genelkurmay Başkanı, bölgedeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kara Kuvvetleri Komutanları’nın Meşhed kentinde yaptığı toplantısına katılarak, “İran uyguladığı sınır ötesi savunma stratejisi, sınır bölgelerini koruma, Kutsal Türbe Savunucularının çabaları ve DEAŞ karşıtı mücadele veren direniş ekseni ülkelerine verdiği desteklere odaklanarak, savaş alanını uzak bölgelere taşıyıp İran halkına huzur dolu eşsiz bir ortam oluşturmayı başarmıştır” ifadelerinde bulundu.

Asya’nın güneybatı bölgesine işaret eden Tümgeneral Bakıri, şöyle dedi: Dünya üzerindeki gelişmelerin merkezine dönüşen bölgemiz, sulta düzeninin müdahaleleri, Siyonistlerin tezgahları ve bölgedeki bazı zalim ülke başkanının bulunduğu ihanet girişimi neticesinde yeni komplolarla karşı karşıyadır ki bunları hiçbir şekilde göz ardı etmemeliyiz.

IKBY’de yapılması planlanan referanduma da değinen Genelkurmay Başaknı, “3 yıllık zorlu bir savaş sonucu birçok kişinin şehit düşmesiyle birlikte Şii merciliğin etkisi altında Irak ordusu ve gönüllü halk birliklerinin zafere ulaşmasının hemen arkasından IKBY’de referandum planı ortaya çıkartılıp Irak’ın bir parçasının ayrılacağından bahsediliyor, fakat bu normal bir gelişme değil” şeklinde konuştu.

Sözü geçen referandumun bölgeyi yeni krizlerle yüzleştireceğini açıklayan Tümgeneral Bakıri, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu olayın Irak’ın komşuları tarafından hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğinin yanında bu ülkenin bütünlüğünün korunması tüm Irak etnikleriyle farklı kesimlerinin menfaatine olacağından hiç şüphemiz yok.

Bölgedeki bazı ülkelerin arasında oluşan polimiklere de işaret eden Genelkurmay Başkanı, “Irak ve Fars Körfezine kıydaş ülkelerine de aralarındaki sorunları çözmeleri için şiddetten uzak anlaşma ve diyalog yoluna yönlenmelerini tavsiye ediyorum” açıklamalarını yaptı.

Tümgeneral Bakıri bazı Amerikan askeri yetkililerin siyasi düzenin değiştirilmesi gerektiğine ilişkin İran’a yönelttiği tehditlerini hatırlatarak, “ABD’li yetkililerin tüm komploların karşısında dimdik duran İran gibi güçlü ülkelere karşı daha akılcı ve tedbirli tavırlar alıp şimdi bile yoksun oldukları onurlarına daha fazla zarar vermemeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.