Kuzey Kore: ABD Tutum Değiştirmedikçe Müzakereleri Sürdürmeyeceğiz

  • 07 Ekim 2019
  • 6.708 kez görüntülendi.
Kuzey Kore: ABD Tutum Değiştirmedikçe Müzakereleri Sürdürmeyeceğiz

ABD’nin devam edeceğini iddia ettiği, Kuzey Kore’nin ise durduğunu söylediği dünkü çalışma düzeyindeki nükleer görüşmelerin ardından Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı rest çekti: ABD tatmin edici adım atmadıkça, bu bıkkınlık veren müzakereleri sürdürme niyetimiz yok.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’nın Dışişleri Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı haberinde, ABD tarafının düşmanca yaklaşımını değiştirecek tatmin edici bir adım atmadığı müddetçe ülkenin ‘bu bıkkınlık veren müzakereleri’ sürdürme niyeti olmadığı dile getirildi.

‘ABD’DE İÇ POLİTİKA MALZEMESİ YAPILARAK SUİSTİMAL EDİLİYOR’

ABD tarafının eski tutumunu sürdürdüğü, yeni bir çözüm önerisi getirmediğini belirten açıklama, Trump yönetiminin herhangi bir hazırlık yapmadan iki ülke arasındaki görüşmeleri iç politika malzemesi olarak kendi amaçları doğrultusunda suistimal ettiğini vurguladı.

ABD HEYETİNE GÖRE İKİ HAFTA İÇİNDE YENİDEN BULUŞMA

Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, “Görüşmelerimiz sonunda ABD, İsveçli ev sahibimizin 2 hafta içinde yeniden Stockholm’de görüşme davetini kabul etti” dedi. Kuzey Kore Başmüzakerecisi Kim Myong Gil ise “ABD’nin görüşme masasına herhangi bir şey koymaması bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Müzakereler beklentilerimizi karşılamadı ve kesildi. Şimdi görüşmelerin devam etmesi ile ilgili sorumluluk ABD’ye ait” tepkisini gösterdi.

Kim, müzakere sürecinin yeniden başlamasının ABD tarafının tutumuna bağlı olduğunu kaydederek Washington’a yıl sonuna kadar süre verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.