Kuzey Kore lideri başkentin boşaltılması emrini verdi

  • 14 Nisan 2017
  • 1.903 kez görüntülendi.
Kuzey Kore lideri başkentin boşaltılması emrini verdi

Amerika’nın Kuzey Kore’ye saldırı tehdidinin ardından Kuzey Kore lideri, başkentin boşaltılması emrini verdi.

Kuzey Kore’nin başkentini boşaltarak savaş pozisyonuna geçtiği iddia ediliyor. Haberlere göre, başketten 600 bin civarında insanın başka yerlere gittiği anlaşılıyor. Japonya ise bazı savaş gemilerini ABD donanma grubuna katılmak üzere hazırlıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un başkentin derhal tahliye edilmesi ve savaş pozisyonuna girilmesi emri verdiği iddia edilirken, ABD’nin  bir donanma grubunu Kore yarımadasına göndermesinin ardından, Japonya’nın da bazı savaş gemilerini bu donanma grubuna katılmak üzere hazırladığı duyuruldu.

Rus Pravda gazetesinin Kuzey Kore medyasına dayandırdığı haberde K.Kore  ordusunun savaş pozisyonu aldığı ve ülkede sirenler çaldığı belirtiliyor. Güney Koreli kaynaklar sınırın öbür tarafında halkın sığınaklara yönlendirildiğini ifade ediyor.

Kuzey Kore, Amerika ve müttefiklerinin Kuzey Kore aleyhinde tehditleri sürdükçe  askeri savunmalarını güçlendirmeye devam edeceğini bildirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.