Kuzey Kore Yine Kendine Has Tarzıyla ABD’yi Tehdit Etti!

  • 13 Ocak 2015
  • 930 kez görüntülendi.
Kuzey Kore Yine Kendine Has Tarzıyla ABD’yi Tehdit Etti!

 Kuzey Kore’nin BM Daimi Temsicisi Yardımcısı An Myong Hun, ABD’nin Güney Kore ile yapacağı ortak askeri tatbikatı askıya alması durumunda kendilerinin de nükleer testleri askıya alacağını kaydetti.

An Myong Hun, BM Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, ABD ile ilişkiler ve nükleer denemelere ilişkin açıklama yaptı.

ABD’ye 9 Ocak’ta önemli bir teklif sunduklarını kaydeden An Myong Hun, “Eğer ABD, Güney Kore ile yapacağı ortak askeri tatbikatı  askıya alırsa biz de nükleer denemeleri geçici olarak askıya alacağız” dedi.

Bu teklifi “uygun kanallar” vasıtasıyla ABD tarafına ilettiklerini anlatan An Myong Hun, bu teklifin kabul edilmesi bölgede olumlu bir atmosfer oluşturacak. Kore Yarımadası’nda barış ve istikrara yönelik adım olacak. Diyalog ve işbirliğinin gelişmesini sağlayacak” diye konuştu.

ABD’nin teklifi reddetmesi durumunda “her şeyin olabileceğini” söyleyen An Myong Hun, bu seçeneklerin neler olabileceğine ilişkin detaylı bilgi vermezken kendilerinin bölgede savaş ihtimalini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

An Myong Hun, gazetecilerin sorusu üzerine, Sony’ye yönelik siber saldırı ile bağlantılarının olmadığını da savundu. ABD’nin bu konudaki delillerini ortaya koymasını isteyen An Myong Hun, ABD ile ortak soruşturma yapabileceklerini belirterek, bu konuda Kuzey Kore’nin suçlanmasının düşmanca bir tutum olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.