Laricani: ABD yönetimi zorbalıkla uluslararası kuralları çiğniyor

  • 15 Ekim 2019
  • 733 kez görüntülendi.
Laricani: ABD yönetimi zorbalıkla uluslararası kuralları çiğniyor

İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Amerikan yönetimlerinin çeşitli dönemlerde ve farklı yöntemlerle uluslararası kurallar aleyhine adımlar atarak uluslararası düzenin zayıflamasına sebep olduklarını fakat ABD’nin mevcut yönetiminin gayrı meşru, kibirli ve zorba söylemleri ile uluslararası kuralların yüzünü toprak atarak örtmeye çalıştığını söyledi.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Parlamentolar arası Birliği 141. Toplantısında bir konuşma yapan Laricani, günümüzde uluslararası hukuk, çoğulculuk ve insan haklarının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Mevcut ciddi sorunlardan birinin tek taraflı ambargoların kullanımı olduğunu ifade eden Laricani, bunun uluslararası kurallar ve taahhütlerin ciddi zedelenmesine sebep olduğunu belirtti.

Laricani, Amerika’nın zorba politikasına, nükleer anlaşmadan çekilmesini örnek vererek, Washington’un anlaşmadan çekilmekle kalmadığını İran aleyhine ekonomik terörizm uyguladığını ve diğer ülkeleri de buna uymaya mecbur etmeye çalıştığını söyledi.

Amerikan yetkililerinin açık şekilde IŞİD’i oluşturdukları itiraflarına değinen Laricani, IŞİD’in Suriye ve Irak halklarına büyük zararlar verdiğini İran’ın bu ülkelerin hükümetleri ile onlara IŞİD ile mücadelede yardım ettiğini fakat esas sorunun ”neden IŞİD’i asıl oluşturanların cezalandırmaması olduğunu” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.