Laricani: Halkımız ekonomik baskıyı fırsata çevirebilir

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.278 kez görüntülendi.
Laricani: Halkımız ekonomik baskıyı fırsata çevirebilir

Meclis’in açık oturumunda bir konuşma yapan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, gündemdeki konularla ilgli açıklamalarda bulundu.

2015’de İran’la yapılan nükleer anlaşmanın son durumunu değerlendiren Laricani, bugüne kadar İran’ın anlaşmaya bağlılığının Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından 12 kez doğrulandığını diğer yandan anlaşmadan geri çekilen ABD’nin en başından beri taahhütlerini sürdürmediğine dikkati çekti.

Laricani sözlerine şöyle devam etti: Önemli olan konu İranlı yetkililerin özellikle ekonomik alanda ülkenin durumunu iyileştirmek için elinden geleni yapmasıdır. ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilme kararı sonrası Avrupa Birliği, İran’dan misillemeye başvurmamasını ve nükleer anlaşmadan çekilmemesini talep etti. Bunun yanında anlaşmanın çıkarlarını karşılayacak mekanizmalar sağlama konusunda bize söz verdi. İlgili yetkililer vatandaşların ekonomik durumu için bu talebi reddetmedi. Fakat AB ile müzakere şimdiye kadar meyve vermemesine karşın müzakereler sürüyor.

Nükleer teknolojiye giden yolda sorunları çözmek için tüm yöntemlerin kullanılacağının altını çizen Laricani, bu yola halk üzerinde ekonomik baskı yaratılmaksızın devam edileceğini söyledi.

Ülkenin yeni bir aşamaya girdiğini dile getiren Laricani, “Düşman, ekonomik baskıyla millet üzerine mantıksız ve otoriter taleplerini dayatabileceğini düşünüyor. Onlar İran halkının sabır ve hoşgörüye sahip olduğunu bilmeli. Gururlu halkımız teknolojik gelişme konusunda ABD’nin sultacı politikalarına taviz vermeyecektir.

Ali Laricani, “Önemli olan şudur: Onların halkımıza ekonomik baskıyı öngörmesine rağmen milletimiz bu dönemi bilinçli olarak ülkenin milli ekonomisini yeniden canlandırma dönemine çevirebilir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.