Avrupa, ABD ile müzakereleri askıya alıyor

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.424 kez görüntülendi.
Avrupa, ABD ile müzakereleri askıya alıyor

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, “ABD’nin metallere getirdiği gümrük vergileri kaldırılmazsa Washington ile serbest ticaret anlaşması konusunda müzakere yapmayacağız” dedi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 Toplantısı sırasında gazetecilere açıklama yaptı.

Le Maire, “ABD’nin metallere getirdiği gümrük vergileri kaldırılmazsa Washington ile serbest ticaret anlaşması konusunda müzakere yapmayacağız” dedi.

Washington’un bölye bir girişime başvurmasını ticari müzakerelerin başlaması için gerekli adım olarak kabul edileceğini vurgulayan Le Maire, “Kafamıza silah dayatıldığı takdirde kimse ile müzakere yapmayacağız” ifadesini kullandı.

“Hepimiz, özellikle Avrupalı ülkeler olarak, haftalar önce başlayan ticaret savaşı konusunda çok endişe duyuyoruz” diyen Le Maire, şunları kaydetti: Bu savaşın sadece birkaç kaybedeni olacak. Ticari savaş, istihdamı yok ederek küresel ekonomiyi kötü yönde etkileyecektir.

Fransız yetkili, ABD yönetiminin ticari tarifelerini “orman yasasını uygulama” olarak nitelendirerek, “Bu ülkeden durumu iyi kavramasını ve küreselleşmeye hem de ortaklarına saygı duymasını istiyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.