Laricani: Irak’ın güvenliği İran için faydalı

  • 16 Ekim 2019
  • 901 kez görüntülendi.
Laricani: Irak’ın güvenliği İran için faydalı

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Irak’ta kalkınma ve güvenlik İran için yüksek menfaati olduğunu belirterek, ancak bazı ülkelerin Irak’ta huzur ve güvenlik istemediklerini belirtti.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen uluslararası parlamentolar birliğinin 141.zirvesinin kulisinde Irak parlamentosu dış politika komisyonu Başkanı Şirku Mirveys’le görüşen İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Irak’ta yeni siyaset dönemi başladığı günden beri bazı ülkeler buna karşı çıktıklarını ve Irak’a terör örgütlerini yolladıklarını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Irak’ta askeri gücü veya herhangi bir müdahalesi olmadığını belirterek şöyle ekledi:

Tekfirci IŞİD terör örgütü Irak topraklarına saldırdığında Bağdat yönetimi İran’dan yartım talep etti, Tahran da onların yardımına koştu.

İran ve Irak milletleri ve devletleri her daim birlikte olacaklarını belirten Laricani, Erbain yürüyüşünün İranlı ziyaretçilerini ağırlamak bunun en bariz delili olduğunu vurguladı.

Görüşmede Mirveys de iki ülke arasındaki iktisadi ve kültürel ilişkilerin gelişmesine işaretle bu ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.