İran Yemen’e müdahale iddialarını reddederek kınadı

  • 16 Ekim 2019
  • 668 kez görüntülendi.
İran Yemen’e müdahale iddialarını reddederek kınadı

İran İslam Cumhuriyeti’nin uluslararası parlamentolar birliği zirvesine katılan heyet Başkanı Seyyide Fatıma Hüseyni bazı ülkelerin İran İslam Cumhuriyeti’ni Yemen’in içişlerine karışmakla suçlamasını kınadı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen uluslararası parlamentolar birliğinin 141. Zirvesinde Bahreynli parlamenterin İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede vekalet savaşlarını yürütmesi ve Aramco tesislerine son saldırılara karışması yönündeki iddiasına cevap veren Hüseyni, bu tür iddiaların aslında bölge gerçeklerini karalamaya yönelik olduğunu belirtti.

Heyet Başkanı Hüseyni İran İslam Cumhuriyeti Yemenli tarafların müzakere etmelerini desteklediğini belirterek şöyle ekledi:

Bölgede tekfirci IŞİD ve El-Kaide gibi terör örgütlerini destekleyenlerin komşularına karşı bu tür hasmane sözleri dile getirmeleri çok şaşırtıcı doğrusu.

Hüseyni şöyle ekledi:

Bazı ülkelerden farklı olarak İran İslam Cumhuriyeti bölgede başta tekfirci terör olmak üzere her türlü terörle mücadelede yapıcı rol ifa etmiştir. Bugün bölgede faaliyet yürüten teröristler Bahreyn gibi rejimlerce desteklenmektedir. Bu yüzden bu rejimlerden siyasetlerini yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz, belki o zama bölge huzur ve barışa kavuşabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.