Laricani: İran, bölgenin en güçlü ülkesidir

  • 10 Şubat 2015
  • 831 kez görüntülendi.
Laricani: İran, bölgenin en güçlü ülkesidir

İran İslam Cumhuriyeti Yargı Eki İnsan Hakları Komitesi Başkanı Muhammed Cevad Laricani, İran İslam İnkılabı’nın bilim, savunma ve siyaset alanlarında bölgenin en güçlü ülkesi haline geldiğini belirtti.
Bugün Tahran’da gazetecilere demeç veren Laricani, büyük İran milletinin geçen 36 senede, İslami düşünce ve öğretilerini esas alan sivil siyasi bir nizama dayalı büyük tecrübeler edindiğini ifade etti.
İran İnsan Hakları Komitesi Başkanı, İslam Cumhuriyeti’nin liberal ve seküler kavramlar değil, İslami düşünceyi esas alan bir demokrasi modelini dünyaya sunduğunu kaydetti.
İslam Cumhuriyeti’nin Rahmetli İmam Humeyni’nin (ra) döneminden şimdiye kadar uluslar arası arenada, kararlı bir şekilde varlık gösterdiğini ifade eden Muhammed Cevad Laricani, “İran İslam Cumhuriyeti, insan hakları ile ilgili İran’a karşı gündem getirilen iddiaların siyasi saldırıdan ibaret olduğunu ve içerik açısında önemsiz olduğunu dünyaya göstermeli”, diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.