Laricani Rusya Temaslarının Sonuçlarını Açıkladı

  • 17 Ekim 2017
  • 1.197 kez görüntülendi.
Laricani Rusya Temaslarının Sonuçlarını Açıkladı

Rusya’nın Saint Petersburg kentinde düzenlenen 137. Meclisler arası toplantısına katılmak için Rusya’nın S. Petersburg kentine giden ve burada Rusya ve diğer ülkelerin parlamento başkanları ve diğer yetkilileri ile bir çok görüşme gerçekleştiren İran meclis başkanı, bu toplantıya katılmanın kendileri açısından çok iyi bir fırsat olduğunu bildirdi.

Rusya’da gerçekleşen Parlamentolararası Birlik (PAB) 137. Genelk Kurul oturumuna katıldıktan sonra İran’a geri dönen Meclis Başkanı, gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.
Rusya’da gerçekleşen Parlamentolararası Birlik (PAB) 137. Genelk Kurul oturumuna katıldıktan sonra İran’a geri dönen Meclis Başkanı Ali Laricani gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Bu toplantıya katılmamız bize diğer ülkelerin yetkilileriyle görüşme fırsatı tanıdı. Dini ve etniksel ögelerin krizlerin giderilmesi için önemli etken olduğundan dolayı bu konuları ele aldık” ifadelerinde bulundu.

Laricani sözlerini şöyle sürdürdü: Toplantıya katılmamız ilaveten ABD’lilerin kaba açıklamalarıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti ve oturuma gelen kimsenin ABD Başkanı’nın söylediklerini desteklediğini görmedim tam tersine herkes İran’ın sabırlı olarak taahhütlerine bağlı kaldığını takdir etti.

İran Meclis Başkanı sözlerinin bir diğer kısmında ise, “Bu ziyaret kapsamında Rus yetkililerle de görüştük. Rusya Devlet Başkanı Putin ile de karşılıklı önemli anlaşmalar ve projeleri konuştuk. Rusya’yla aramızdaki ekonomik ilişkilerin de siyasi ilişkiler seviyesine dek geliştirmek bizim için gayet önemli bir konudur” şeklinde konuştu.

Ali Laricani konuşmalarının bir diğer kısmında ise şu değerlendirmelerde bulundu: Sayın Putin Astana müzakerelerine değinerek bu sürecin daha da geliştirilmesi ve bölgenin daha güvenli bir hale gelmesi için bazı konulara işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.