Liberman’dan Netanyahu’ya HAMAS konusunda sert eleştiri

  • 24 Şubat 2015
  • 689 kez görüntülendi.
Liberman’dan Netanyahu’ya HAMAS konusunda sert eleştiri

Siyonist İsrail dışişleri bakanı Avigdor Lieberman, Netanyahu’nun İran’ın nükleer programıyla uğraşmak yerine  İsrail’in Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’la olan sorununu halletmesinin daha yerinde olacağını belirterek Netanyahu’yu sert dille eleştirdi.

Irkçı İsrail Kanal2’ye demeç veren Lieberman, Netanyahu’nun HAMAS’la ilgili  sözlerini yerine getiremediğini ve HAMAS’ın bugün güçlendiğini belirterek,  İsrail’in açık bir şekilde HAMAS karşısında yenilgi aldığını söyledi. İsrail’in bu zamana kadar birkaç kez  Gazze’ye HAMAS’ı yok etmek için savaş açtığını belirten Lieberman, ama  hiç birinde HAMAS’ın yenilmediğini aksine HAMAS’ı caydırıcılık gücünden de yoksun olduğunu aksine HAMAS’ın bugün  beklenenin ötesinde  çok daha güçlü hale geldiğini bildirdi.

Bu arada Avigdor Lieberman, Sderot kentini ziyareti esnasında Gazze sınırındaki bir tepede yaptığı konuşmada, Filistinli mahkumların “serbest bırakılmasını” eleştirerek, “Bizim asıl sorunumuz bunları serbest bırakmamız ve Hamas’ın kökünü kazıma emri vermememizdir” dedi.
Lieberman, idam cezasını savunarak, “(Filistinli mahkumlar) Çünkü gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından eminler ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyorlar. Bu esnada ailelerine de Filistin Yönetimi tarafından ödeme yapılıyor” iddiasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.