Suriye’den Türkiye’ye bir tepki daha: Savaş sebebi

  • 24 Şubat 2015
  • 1.193 kez görüntülendi.
Suriye’den Türkiye’ye bir tepki daha: Savaş sebebi

Türkiye’nin Süleyman Şah Mezarı operasyonuna Suriye’den bir tepki de Ulusal Uzlaşı Bakanı Haydar’dan geldi. Haydar, “Şah Fırat operasyonu savaş nedeni olabilir” dedi.
Türkiye’nin, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Mezarı ve Saygı Karakolu’ndaki personeli, askeri bir operasyonla tahliye etmesinin ardından Suriyeli yetkililerin tepkileri devam ediyor.
Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, düzenlenen Şah Fırat operasyonunun “savaş nedeni” olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Irak’taki bölgesel Kürdistan yönetimine yakınlığıyla bilinen Rudaw internet sitesine konuşan Haydar, Suriye’nin Türkiye’ye doğrudan değil, ‘stratejik’ bir cevap vereceğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin Suriye topraklarına müdahalesi gerçek yüzlerini ve Suriye’ye yönelik düşmanca amaçlarını ortaya koydu.”
Şah Fırat operasyonunu “savaş nedeni” olarak nitelendiren Haydar, “Suriye’de iç savaş ve kriz patlak verdiğinde Türkiye, isyancılara ve teröristlere sınırlarını açarak ve onları eğitip silah sağlayarak savaşa düpedüz destek verdi. Türkiye, topraklarını Suriye’ye saldırı düzenlemek için kullandı” açıklamasında bulundu.
Ankara’yı IŞİD teröristlerine destek vermekle suçlayan Haydar, sözlerine şöyle devam etti: Türkiye IŞİD’e yardımdaki rolünü herkese gösterdi ve bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Suriye değil tüm dünya için bir tehdit.
Suriye hükümeti ilk açıklamasında operasyonu ‘alenen saldırganlık’ olarak nitelendirmiş, “Sonuçlarından Ankara’yı sorumlu tutacağız” ifadesini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.