Lübnan; Çevre Sağlığı Bakanından İran’a Övgü

  • 22 Şubat 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Lübnan; Çevre Sağlığı Bakanından İran’a Övgü

Lübnan çevre sağlığı bakanı Muhammed el’Meşnuk, İran İslam Cumhuriyetinin BM’lerde, terör rejimi İsrail’in Lübnan aleyhindeki 33 günlük savaşla ilgili olarak Lübnan’a çevre sağlığı konusunda  tazminatın ödenmesi doğrultusundaki desteklerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Alınan bilgilere göre, 4. Uluslar arası Tahran Çevre Sağlığı Fuarının başlaması münasebetiyle düzenlenen merasimde konuşan Lübnan çevre sağlığı bakanı, terör rejimi İsrail’in 2006 yılında Lübnan’a  yönelik açtığı savaş sırasında Lübnan’ın petrol  tesislerinin bombalanması sonucu  Lübnan sahillerinin  petrol atıklarıyla kirlenmesinden dolayı terör rejimi İsrail’in Lübnan’a  tazminat ödemesi yolunda  geçen yıl BM’lerde başlayan çalışmalarda ırkçı rejimin  ödeme yapmaya zorlanmasında İran’ın  çalışmalarının takdire şayan olduğu gibi çok önemli rolünün olduğunu  söyledi.

Çevre sağlığı konusunda İran ile ortak görüşte olduklarını belirten  Meşnuk, İran’ın teknoloji alanında önemli ilerleme sağladığını belirterek, Lübnan olarak İran’ın bu alandaki ilerlemeleriyle gurur duyduklarını ve İran ve diğerlerinin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Lübnanlı bakan, bölgedeki tekfirci grupların çevre sağlığını kirletmelerine de  temas ederek, bu doğrultuda bölge ve uluslar arası arenada  mücadele ve çabalarının olduğunu  belirtti ve ”bu çalışmaların  sonucunda bir an önce  terörist tekfirci grupların bölgeden  temizlenmesi umudunu” dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.