Lüksemburk’ta İran’ın 1.6 milyar dolar mal varlığına el konuldu

  • 07 Mart 2017
  • 1.231 kez görüntülendi.
Lüksemburk’ta İran’ın 1.6 milyar dolar mal varlığına el konuldu

Amerika’nın Newyork Times gazetesi, Amerika liderliğindeki batının İran aleyhindeki düşmanca siyasetlerinin devamında Lüksemburglu bir yargıcın, İran merkez bankasına ait 1.6 milyar dolar parayı dondurduğunu bildirdi.

Söz konusu Amerikan gazetesi dünkü sayısında eski başkan Barack Obama yönetimi yetkililerinin, İran Merkez bankasına ait 1.6 milyar dolar mal varlığına el konulması çalışmalarına öncülük ettiklerini yazdı.

Bu habere göre Suudi Arabistan vatandaşları tarafından gerçekleştirilen 11 Eylül terör saldırıları kurbanlarından bir grup, akıl almaz bir girişimle ABD’de yerel bir mahkeme tarafından kendileri hakkında verilen kararın icrası doğrultusunda Lüksemburg mahkemesine baş vurarak bu kararın icrası yönünde yardım talep ettiler.

Newyork 11 Eylül terör saldırısının el-Kaide tarafından gerçekleştirildiğini, ancak terör kurbanları ailelerinin İran’a karşı dava açarak mahkum ettirdiklerini yazmakta.

Bilindiği üzere 11 Eylül terör saldırılarına katılan 19 kişiden 15’i Suudi Arabistan vatandaşıydı ve bizzat Amerika kongre araştırmaları metninde de bu konuya resmen açıklanmış ve hatta kongre tarafından Arabistan’a karşı yaptırım uygulanması için çalışmalar başlatılmış ise de daha sonra ABD yönetimi buna yanaşmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.