Maduro, ABD’nin Venezuela aleyhindeki yaptırımlarını eleştirdi

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Maduro, ABD’nin Venezuela aleyhindeki yaptırımlarını eleştirdi

Venezuela Devlet Başkanı, Amerika’nın Venezuela’lı yetkilileri yönelik yaptırım kararı almasının hakaret amacını güttüğünü bildirdi.

Fransa haber ajansının bildirdiğine göre Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu eleştirilerini dile getirerek, Washington’un her zaman Venezuela yönetimini devirme yönünde çaba gösterdiğini bildirdi.

ABD yönetimi, Venezuela’da kurucu meclis seçimlerinin düzenlenmesine katıldığı veya ülkedeki protestoların şiddetle bastırılmasında rol aldığı gerekçesiyle 13 eski ve görevdeki üst düzey yetkiliye yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıkları Kontrol Ofisi tarafından Venezuelalı yetkililerle yönelik yaptırımla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Venezuela’da kurucu meclis seçimlerinin yapılmasını teşvik ettiği ve bu yolla demokrasinin altını kazıdığı veya ülkedeki protestoların şiddetle bastırılmasında rol aldığı belirtilen 13 eski ve görevdeki üst düzey yetkilinin yaptırım listesine alındığı bildirildi.

Uzmanlar ABD’nin bu yaptırımlarla, Venezuela’yı referandum kararından vazgeçirmek için baskı altına almak istediğini belirtmekteler.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 1 Mayıs’ta ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu savunarak, 30 Temmuz 2017’de kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.