Maduro darbecilerin inlerine girecek

  • 08 Ağustos 2017
  • 1.328 kez görüntülendi.
Maduro darbecilerin inlerine girecek

Venezuela’da hükümeti hedef alan darbe girişiminin ardından konuşan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kalkışma için Washington’ı işaret ederek isyancılara en ağır cezanın verileceğini söyledi.

Venezuela’nın Valencia kentinde bir grup askerin Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı başlattığı darbe girişiminin ardından hükümet isyancı subaylara en yüksek cezayı vermek için harekete geçti. Kalkışmayı ‘orduya yönelik terör girişimi’ olarak nitelendiren ülkenin seçilmiş lideri Maduro, “Bu terör saldırısını düzenleyenlere en ağır cezanın verilmesini isteyeceğim” dedi.

KOLOMBİYA İŞİN İÇİNDE

Başarısız girişiminin ardından devlet televizyonunda bir programa katılan Nicolas Maduro, Paramacay üssüne saldırdıran teröristlerin silah deposuna girmeyi hedeflediklerini belirterek Kolombiya ve CIA’i işaret etti. Paramacay üssüne saldırıyı düzenleyen 20 kişiden 2’sinin öldürüldüğünü, birinin yaralı ele geçirildiğini, 7’sinin yakalandığını, 10’unun kaçtığını kaydeden Maduro, isyancıların ‘Miami-Kolombiya’ tarafından finanse edildiklerini ifade etti. Darbecilere ordudan ihraç edildikten sonra izini kaybettiren CIA destekli Yüzbaşı Juan Caguaripano’nun elebaşılık ettiğini belirten Venezuela lideri, bu şahsın son zamanlarda Miami, Panama ve Kolombiya’ya gittiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.