Maduro’dan Orduya Uyarı

  • 13 Temmuz 2018
  • 1.989 kez görüntülendi.
Maduro’dan Orduya Uyarı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD’yi, Venezuela-Kolombiya sınırında iki ülkenin çatışması için provokasyon hazırlamakla suçladı. Maduro, ordunun en üst düzeyde alarm durumunda olması gerektiğini belirtti.

Kolombiyalı medya kuruluşu RCN’nin haberine göre, ülkesindeki komutanlarla bir araya gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Bunu birçok kez söyledim ve yine hatırlatıyorum. Kuzey Amerikan emperyalizmi, Venezuela-Kolombiya sınırında iki ülkeyi silahlı çatışma durumuna götürecek bir provokasyona hazırlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sınırda bazı paramiliter grupların sızmalarının yaşandığına dikkati çeken Maduro, ordunun en üst düzeyde alarm durumunda olması gerektiğini belirtti.

Maduro, Venezuela ordusunun, “emirlerini Washington’dan alan kıskanç ve suçlu Bogota oligarşisinin sahte delilleri” karşısında uyanık olmasını istedi.

Venezuela ve Kolombiya arasında 2 bin 200 kilometreyi bulan sınır, kuzeydeki Venezuela Körfezi ve Guajira Yarımadası’ndan başlayıp güneydeki Amazon bölgesine kadar devam ediyor.

Son iki yılda Venezuelalı askerlerin yaptıkları sınır ihlallerinden dolayı iki ülke arasında birkaç kez tansiyon yükselmiş, sorunlar her defasında diplomasiyle çözülmüştü.

Ayrıca, Venezuela’nın Tachira eyaletinde mart ayında Kolombiyalı paramiliter gruplara dahil olduğu belirtilen 7 kişi, ordunun düzenlediği operasyonda öldürülmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.