Malezya İslâm Üniversitesi’nde Bir Günlük Kudüs Sergisi Düzenlendi…

  • 13 Şubat 2015
  • 1.156 kez görüntülendi.
Malezya İslâm Üniversitesi’nde Bir Günlük Kudüs Sergisi Düzenlendi…

Üniversitedeki Aksa Kulübü’yle Malezya Kudüs Derneği’nin işbirliğiyle Malezya İslâm Üniversitesi’nde bir günlük Kudüs Sergisi düzenlendi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören sergide Kudüs’ün şu an karşı karşıya olduğu durumu ve Kudüs’ün bekçiliğini yapan Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı uygulamaları gözler önüne seren fotoğraflar ve dokümanlar sergilendi, belgeseller gösterildi.

Üniversitede dün (12 Şubat Perşembe) düzenlenen fuarı organize eden yetkililer sergide Kudüs’ü tanıtan, bu şehrin ve oradaki İslâmî mirasa sahip çıkmaya çalışanların karşı karşıya olduğu durumu gözler önüne seren çok sayıda fotoğraf ve belge sunulduğunu, ayrıca yine aynı nitelikte belgeseller gösterildiğini ifade ettiler.

Sergide işgal güçlerinin Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla başvurduğu uygulamaları ve oraya sahip çıkma gayreti içinde olanların kararlılıklarını gözler önüne seren görsel malzemeler de sergiyi ziyaret edenlere takdim edildi.

Sergiyi düzenleyenler sergiye büyük ilgi olduğunu, gerek üniversite öğrencilerinden, akademisyenlerden ve gerekse dışarıdan gelenlerden birçok kişinin sergiyi ziyaret ettiğini dile getirdiler.

Bu arada Malezya Kudüs Derneği’nin başkent Kuala Lumpur’daki merkezini, işgal rejimi zindanlarındaki esirlerin özgürlük mücadeleleriyle ilgilenen bir heyet ziyaret ederek bu amaçla yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde görüşmelerde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.