Meşal: Kudüs İntifadası Mescidi Aksa’yı Bölme Planını Çökertti

  • 28 Kasım 2016
  • 979 kez görüntülendi.
Meşal: Kudüs İntifadası Mescidi Aksa’yı Bölme Planını Çökertti

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal Kudüs intifadasının, siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme planını başarısız kıldığını söyledi. Meşal, işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman veya mekân yönünden Müslümanlarla yahudiler arasında paylaştırma planında ısrarlı olduğunu ancak Kudüs intifadası sebebiyle geri adım atmak zorunda kaldığını ifade etti.

Meşal işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme planından tamamen de vazgeçmediğini hatırlatarak, yeniden devreye sokmak için fırsat kolladığını bir gaflet anını yakalaması durumunda tekrar raftan indirmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Halid Meşal, Pakistan’daki Cemaati İslâmî’nin Karaçi kentinde düzenlediği kongresine gönderdiği kayıtlı konuşmasında Mescidi Aksa’nın bugün geçmiştekine nispetle daha büyük bir tehlike ve tehditle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Siyonist işgal rejiminin yahudi yerleşimcilere burayı gündelik olarak kirletmeleri için teşvikte bulunduğunu ve etrafında da yahudileştirme faaliyetlerini yoğunlaştırdığını hatırlattı.

Meşal, kongreye katılanlara yaptığı çağrısında şu ifadelere yer verdi: “Sizin Mescidi Aksa sahasında burayı gözeten, kanlarıyla ve göğüsleriyle onu savunan kardeşleriniz ve bacılarınız var. Onlar sizin yardımlarınızı ve Pakistan’da da başarılı olmanızı, zafer kazanmanızı bekliyor.”

Meşal konuşmasında Gazze’ye uygulanan ablukadan da söz ederek buranın, orada direnişin zafer kazanmasından dolayı cezalandırıldığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.