Mescid-i Aksa Cemaati, Yahudi Yerleşimcilerin Baskınını Protesto Etti.

  • 23 Mart 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa Cemaati, Yahudi Yerleşimcilerin Baskınını Protesto Etti.

Yahudi yerleşimcilerden bir grup, bugün (23 Mart Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık 30 Yahudi yerleşimci bugün işgal askerlerinin ve işgal polisi özel kuvvetlerinin himayesinde provokatif bir şekilde Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi.

Mescid-i Aksa’da bulunan erkek ve kadın cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiklerini ve Yahudi yerleşimcilerin peşini Es-Silsile Kapısı’ndan çıkana kadar bırakmadıklarını ifade eden görgü tanıkları, işgal polislerinden birinin Es-Silsile Kapısı yakınlarında cemaatten bir kişiye Mescid-i Aksa kapılarında görevli polislere kimliğini teslim etmeyi reddettiği gerekçesiyle saldırdığını ve itekleyerek yere düşürdüğünü söyledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın cemaatinden bir kadına da çirkin sözler söylediklerini ve bunun üzerine Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani’nin ve görevlilerin işgal güçlerini sakinleştirmek için duruma müdahale ettiklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.