Mescid-i Aksa İmamı: Kudüs’te Yaşananlar Çok Acı…

  • 10 Aralık 2014
  • 1.268 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa İmamı: Kudüs’te Yaşananlar Çok Acı…

Filistin Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmamı Muhammed Ahmed Hüseyin Kudüs’teki son duruma ilişkin, “Mescid-i Aksa’da ve Kudüs’ün tamamında yaşananlar çok acı. Kudüs’te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor” dedi.
İmam Muhammed Ahmed Hüseyin, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ilk olarak Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç ile görüştü. Hüseyin, Kavazoviç ile iki ülkede yaşayan Müslümanların yaşadığı sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinden duyduğu mutsuzluğu dile getiren Hüseyin, “Gerçekten de Mescid-i Aksa’da ve Kudüs’ün tamamında yaşananlar çok acı. Kudüs’te bir şehri önemli kılan her şeye saldırılıyor, özellikle de Mescid-i Aksa’ya. Kiliseler de bu saldırılardan payını alıyor, saldırganlar için cami ya da kilise fark etmiyor. İbadethanelerimize grafit ve ırkçı semboller yazıyorlar” diye konuştu.
Hüseyin, İsrail hükümetinin camilere yönelik saldırıları desteklediğini ve bu desteğin Kudüs’teki durumu daha da zorlaştırdığına dikkati çekti.
Camilere yönelik sürekli saldırılar düzenlendiğini vurgulayan Hüseyin, “İsrail hükümetinin bu saldırıları desteklemesinden dolayı endişeliyiz, çünkü radikaller sürekli Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını ve onun yerine Süleyman Tapınağı’nın inşa edilmesini istediklerini dile getiriyorlar. Onlar Filistin’de bu ırkçı projeyi gerçekleştirerek, ülkedeki tüm değerlerimizi yıkmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.