İran ve Irak Demiryolları Birleşiyor

  • 10 Aralık 2014
  • 1.002 kez görüntülendi.
İran ve Irak Demiryolları Birleşiyor
İran Devlet Sözcüsü, İran ve Irak demiryolalrının birleşeceğini duyurdu.
Habere göre bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan İran Devlet Sözcüsü Muhammed Bagher Nobakht, bakanlar kurulunda onaylanan en önemli kararlar hakkında konuştu. Nobakht bu konuda yaptığı açıklamada “İmam Hüseyin (a.s.)’yi ziyaret etmek için  Irak’a gidecek olan vatandaşlarımızın daha rahat bu ülkeye gidebilmeleri için, İran ve Irak demiryollarının birleştirilmesine karar verdik” dedi.

Nobakht sözlerinin devamında, “Bakanlar kurulunda ayrıca İran’ın gelişimini kısıtlamak amacı ile yürütülen komploların imha edilmesi için de incelemeler yaptık. Geçmişte İran petrolü üzerinde yaptırım uygulanmasında sonra, şimdi de petrol fiyatlarını düşürülerek, İran’a baskı uygulanıyor. Cumhurbaşkanımız da tüm kurul ve kururluşların, tüm harcamalarını olabildiğince düşürmelerini ve ülke bütçesinin daha fazla yapılandırma alanlarında harcanmalarını istediler” dedi.

İran Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesinin gelecek yılda artacağı haberi hakkındaki iddialar konusunda ise Nobakht, “Bazı kuruluşlar, İran Cumhurbaşkanlığı bütçesinin arttığı ve araştırma bütçelerinin azaltıldığı konusunda iddialarda bulunmuşlardı. İran Cumhurbaşkanlığı, geçmiş devletlerde gerçekleşen bir kuruma olan borcu ve insani kaynakların artması sorunları ile yüzleşmektedir ve eklenen bütçe, bu sorunların çözülmesi için harcanacaktır. Devletimiz tarafından araştırmalar için tahsis edilen bütçe ise 307 milyar Tümen’den (yakşallık 103 milyon USD), 395 milyar Tümen’e (yaklaşık 132 milyon USD) yükselmiştir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.