Mescid-i Aksa Müdürü 75 KiÅŸiyi Daimi Muhafız Olarak Atadı…

  • 10 Aralık 2014
  • 913 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa Müdürü 75 KiÅŸiyi Daimi Muhafız Olarak Atadı…

Mescidi Aksa Müdürü Åžeyh Ömer El-Kisvani, Mecsidi Aksa içindeki güvenlik güçlerinin BaÅŸkanı Ebu Ahmed El-Kaysi ve Mescidi Aksa’nın sabah bölümü muhafızlığından sorumlu birimin BaÅŸkanı EÅŸref Ebu Ermile, 10’u kadın ve 6’sı itfaiye görevlisi olmak üzere 75 kiÅŸiyi daimi muhafız olarak atadı.

Yeni atanan muhafızlarla bir araya gelen Şeyh Ömer El-Kisvani, kendilerine görev ve sorumluluklarını hatırlatarak, özellikle son aylarda artan Siyonist yerleşimci baskınlarının ardından sorumluluklarının daha da arttığını söyledi.

El-Kisvani konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni atamaların Mescidi Aksa’yı savunmak, var olan muhafızların sayısını artırmak, burayı Siyonist gaspçıların saldırılarından korumak için Ürdün Kralı Abdullah’ın aldığı karar üzerine yapıldığını ifade etti.

Şeyh El-Kisvani dün (9 Aralık Salı) yaptığı açıklamada ise Siyonist yerleşimcilerin artan Mescidi Aksa baskınları konusunda uyarmıştı.

El-Kisvani dün basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, Siyonist gaspçıların sabah ve akşam sporunu bahane ederek işgal polisi himayesinde Mescidi Aksa’ya baskın yaptıklarını ve yabancı turistlere ayrılan El-Meğaribe kapısının bu işe ayrıldığını söyledi.

Şeyh El-Kisvani, Siyonist gaspçıların hemen her gün ve günde birkaç kez Mescidi Aksa’nın avlusuna girdiklerine ve Aksa’da namaz kılan Müslümanlarla ders halkalarına katılanların duygularını hiçe saydıklarına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.