Mısır, Libya’da Kan Dökmek İçin Elinden Geleni Yapıyor…

  • 17 Şubat 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Mısır, Libya’da Kan Dökmek İçin Elinden Geleni Yapıyor…

Mısır, Libya’yı vurmak amacıyla Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer alacağı bir koalisyon oluşturulması için çaba harcıyor.

Mısırlı üst düzey bir diplomatik kaynaktan alınan bilgiye göre, Mısır, Libya’daki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlenmesi için Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer alacağı bir koalisyon oluşturulması yönünde görüşmelerini sürdürüyor.

Mısır ordusunun Libya’ya düzenlediği operasyonlara Rusya’nın da desteğinin sağlanması için iki ülke arasında görüşmeler olduğunu ileri süren yetkili, Rus tarafının Mısır’ın verdiği “cesur” tepkiyi memnuniyetle karşıladığını savundu.

Öte yandan, Uluslararası Kahire Havalimanı güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Libya’nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi’nden Başbakan Yardımcısı Muhammed Ali el-Bedri’nin başkanlık yaptığı ve Savunma Bakanı Yardımcısı ile Ekonomi Bakanı’nın da yer aldığı üst düzey bir heyet, Kahire’ye geldi.

Heyetin temasları hakkında bilgi verilmedi.

Libya’da 12 Şubat’ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti’nin, IŞİD tarafından öldürüldüğüne dair görüntüler yayımlanmıştı. Bu olayın ardından 7 gün yas ilan eden Mısır, Libya’daki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.