Suriye, Yalan Haber Yapanlara Sert Tepki Gösterdi…

  • 17 Şubat 2015
  • 697 kez görüntülendi.
Suriye, Yalan Haber Yapanlara Sert Tepki Gösterdi…

Suriye Petrol ve Madeni Servetler Bakanlığı terör provokatörü kimi medya araçlarının ‘Suriye hükümetinin IŞİD terör örgütünden petrol satın aldığına’ ilişkin yamaya çalıştıkları spekülasyonların aslı gerçeği olmadığını belirtti.

Bakanlıkta resmi bir kaynak bugün SANA’ya yaptığı açıklamada; Suriye’de IŞİD’i destekleyen ve Suriyelilerin malı olan petrolün çalınıp satılmasına katkı sağlayan devletlerin bizzat kendilerinin 22-04-2013 tarihinde AB’den çıkan 186 karar aracılığı ile bu yasadışı petrol kaçakçılığını meşrulaştırmaya çalıştıklarına dikkat çekti.,

Suriye hükümetinin IŞİD’ten petrol satın aldığı söylentilerinin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığının altını çizen kaynak; Suriye’de Suriyelilerin petrol ve yer altı zenginliklerinin ticaretinde yetki sahibi tek tarafın bakanlık ve ona tabi kurumlar olduğunu belirtti.

Suriye’nin halkının hakkı olan petrol kuyularını korumak için her yönteme başvurduğunu ifade eden kaynak; fakat Uluslar arası Güvenlik Konseyinin 2199 sayılı kararına rağmen IŞİD’in Türk aracıların yardımlarıyla Suriye petrolünü çalıp uluslar arası pazarlarda satmaya devam ettiğini belirtti.

Kaynak IŞİD’in bu yasadışı gasp ve hırsızlık eylemlerinden büyük miktarda finans elde etmeye devam ettiğine dikkat çekti.

AB 2013 yılının Nisan ayında aldığı 186 sayılı kararla Avrupa ülkelerinin Suriye’deki terör örgütlerinden petrol satın almalarını meşru kılmıştı. BM Güvenlik Konseyi ise birkaç gün önce Suriye ve Irak’taki terör örgütlerden petrol satın almayı yasaklayan 2199 sayılı kararı onaylamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.