Mısır Refahı 2 Günlüğüne Açacak…

  • 20 Aralık 2014
  • 802 kez görüntülendi.
Mısır Refahı  2 Günlüğüne Açacak…

Gazze’deki Sınır Kapıları İdaresi, Mısır yönetiminin kendilerine Refah sınır kapısını sınırlı sayıda insanın geçişi için iki günlüğüne açacağını ilettiğini duyurdu.

Bu konuda açıklama yapan Sınır İdaresi Başkanı Mahir Ebu Sabha, Mısırlı yetkililerin kendilerine Pazar ve Pazartesi günlerinde sadece Gazze’ye giriş yapmak isteyenler için kapıyı açacakları bilgisi verdiklerini söyledi.

Mısır’da meşru yönetime darbe yapan askeri cunta, Gazze halkının boğazını sıkmaya başladı. Önce Gazze için can damarı konumunda olan tünelleri bir bir yok etti. Ardından bölgede tampon bölge inşa etmeye başladı. Gazze’nin dışarıya açılan tek sınır kapısı olan Refah sınır kapısını 51 günlük savaşta yaralıların geçmesi için bile açmadı. Bu süre içinde Gazze’ye geçmek isteyen insanlara izin vermediği gibi yardım kafilelerinin çoğunu da engelledi. Sina’daki karışıklığı bahane eden Mısır yönetimi suçladığı Gazze halkını cezalandırıyor.

Mısır rejimi bir taraftan kamuoyunu da yanıltıyor. Kapıyı iki günlüğüne, bir günlüğüne açtığını duyururken, çoğu zaman Mısır tarafında mahsur kalanlar Gazze’ye giriş yapıyor. Gazze’den çıkmak isteyen yüzlerce hastanın, yaralının ve başka ülkelerde yaşayanların çıkış yapmalarına ise izin vermiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.