Mogherini: KOEP’i korumaya çalışacağız

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.042 kez görüntülendi.
Mogherini: KOEP’i korumaya çalışacağız

AB Dış Politika sorumlusu Bayan Federika Mogherini, dün gece İngiltere, Almanya, Fransa ve İran dışişleri bakanları arasında yapılan nükleer anlaşmayla ilgili görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, Avrupalıların Kapsamlı Ortak Eylem Planını (KOEP) korumak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Mogherini, dün gece Ä°ran, Fransa, Almanya ve Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanları ile Brüksel’de yaptıkları görüşmede, katılımcı ülkelerin Amerika’nın nükleer anlaÅŸmadan çıkmasının esef verici olduÄŸunu bildirdiklerini belirterek, Avrupa ülkelerinin nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlılıklarını tekrar dile getirdiklerini söyledi.

Mogherini, Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmadaki kazanımlarının korunmasının zaruretine de temasla, bir sonraki görüşmelerde bu konunun yeniden ele alınacağını söyledi.

AB’nin sözkonusu yetkilisi, nükleer anlaÅŸmanın bölge ve dünyanın güvenliÄŸi için hayati öneme haiz olduÄŸunu söyledi.

Bu arada Fransa dışiÅŸleri bakanı Jean Yeves Le Drian Amerika’nın çıkmasına raÄŸmen diÄŸer ülkelerin anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldıklarını belirterek, ‘AnlaÅŸmadaki diÄŸer ülkelerin Ä°ran’ın iktisadi kazanımlarının korunması için garanti vererek bu anlaÅŸmanın devamını saÄŸlamaya çalışmalıyız’ dedi.

Diğer yandan Almanya dışişleri bakanı  Heiko Maas da, dün gece yapılan  görüşmede ABD olmaksızın nükleer anlaşmanın korunmasının ele alındığını söyledi.

Bu arada Ä°ngiltere dışiÅŸleri bakanı Boris Johnson da ‘Brüksel’de nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlılığımızı göstermek için bir araya geldik’ diyerek, ”Ä°ngiltere, Almanya ve Fransa, nükleer anlaÅŸma çerçevesinde,  Ä°ran’la ticaret yapmak isteyen Avrupalı ÅŸirketlerin meÅŸru çıkarlarını  koruyabilirler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.