Mogherini: Nükleer anlaşma KOEP korunmalı

  • 29 Eylül 2017
  • 1.161 kez görüntülendi.
Mogherini: Nükleer anlaşma KOEP korunmalı

Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) anlaşmasına bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Mogherini,  uluslararası toplumun İran’ın  bu anlaşmaya bağlı kaldığının defalarca  açıkladığını bildirirken bu anlaşmanın yürürlüğüne vurgu yaptı.

Bu arada Reuters  dün verdiği haberde, Amerikan başkanı Trump’ın  nükleer anlaşma aleyhindeki tehditlerinin Amerika ve Avrupa’nın  nükleer anlaşma konusunda siyasetlerinin tamamen ayrılmasına neden olduğunu bildirdi.

Reuters, İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını bildirirken Avrupa’nın  İran’la varılan bu anlaşmaya karşı çıkan Amerika’nın tutumlarını sert dille eleştirdiği ve bu anlaşmanın yeniden görüşülmesini isteyen Amerika’nın bu tutumuna karşı olduğunu bildirdi.

İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmanın uygulamasına ocak 2016’da başlanmış  ancak Amerika, anlaşma karşısındaki taahhütlerini çiğneyerek  anlaşmanın  bozulması için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor.

Trump, nükleer anlaşmayı Amerikan tarihinin en kötü anlaşması olarak nitelerken bu anlaşmanın iptal edilmesini ve yeniden görüşülmesini isterken başta Avrupa olmak üzere batılı ülkeler ve uluslararası toplum ise Trump’ın bu isteklerini sert dille eleştirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.