Muallim: Moskova Görüşmelerinin Başarıya Ulaştırılması İçin Beşar Esad’dan Direktif Aldık…

  • 21 Ocak 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Muallim: Moskova Görüşmelerinin Başarıya Ulaştırılması İçin Beşar Esad’dan Direktif Aldık…

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim, Moskova istişareleriyle ilgiliyse: Moskova görüşmelerinin başarıya ulaştırılmasında mümkün olan bütün çabaların harcanması için sayın Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’tan direktif aldıklarını belirten Muallim, görüşme hedeflerinin Rusya Dışişleri Bakanlığının bütün katılımcı taraflara gönderdiği ve Suriye’nin gelecekteki portresini koymak için Suriye-Suriye diyalogunun düzenlenmesini onaylayan davet mesajıyla belirlendiğini ifade etti.

Muallim, Moskova’da muhalefetin bulunduğunu ve şahsi bir şekilde davet edildiğini ve Moskova’nın da dost bir toprak olduğunu bundan dolayı, Moskova görüşmesinde müdahale eden ülke veya bir tarafı diğeriyle kayıran tarafların bulunmadığını, bu diyalogun Suriyeliler arasında Hükümet heyeti ile muhalif şahsiyetler arasında diyalog ve görüşme diyalogu olduğunu, hedefin de gelecekte Suriye-Suriye diyalogu üzerine ittifaka varmak olduğuna dikkat çekti.

Moskova’ya görüşme yapmak için gitmeyi reddeden bazı taraflarla ilgiliyse Muallim, bu sorunun onları ilgilendiren şahsi bir sorun olduğunu, gitmek isteyenin gelecekteki diyaloga katılmak istediğini boykot edenin ise gelecekteki diyalog da rolünün olmayacağını söyledi.

Muallim, kendilerinin katılım için davet gönderilen hiç bir şahsı reddetmediklerini, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da, temsilin içerdeki ve dışarıdaki muhalefete ek olarak bir grup bağımsızın yanı sıra hükümet heyetinden oluşması üzerine anlaştıklarını ve bu portreyi Moskova’da görmeyi umduklarını dile getirdi.

Hükümetin istişare görüşmesindeki katılımcı heyet düzeyini düşüreceğine yönelik haberleri yalanlayan Bakan Muallim, heyetin üst düzey bir heyet olduğunu ve geniş bir diplomasi yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.