Muallim ve Mikdat ICRC Başkanı ile Görüştü

  • 14 Mart 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
Muallim ve Mikdat ICRC Başkanı ile Görüştü

Suriye Başbakanı Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim bugün Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer ve Suriye ziyaretinde ona eşlik eden heyeti kabul etti.

İki taraf arasındaki ilişkiler ve işbirliğinin ele alındığı görüşmede insani durumların iyileştirilmesine katkı sağlayacak şekilde işbirliğini geliştirme olanakları gözden geçirildi.

Muallim Suriye hükümetinin Suriye’nin her karış toprağında Suriyeli vatandaşların temel gereksinimlerini karşılama ve insani durumları iyileştirme çabaları hakkında bilgi aktardı. İnsani durumların politikleştirilmemesi gereğinin altını çizen Muallim; birçok bölgede terör örgütleri ve işverenleri tarafından insani durumların kasıtlı bir şekilde kötüye sürüklenip siyasi ticareti yapıldığına vurgu yaptı.

Maurer işbirliği ve desteğinden dolayı Suriye hükümetine desteğini ifade ederken, insani durumların iyileştirilmesinde harcanan çabaların takdire şayan olduğunu vurguladı.

Öte yandan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Maurer ve ona eşlik eden heyet ile bir araya gelerek ikili işbirliği ve ortak çabaları muhtelif alanlarda ve bölgelerde geliştirme olanaklarını ayrıntılarıyla inceledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.