Mukaddes savunma ve Haremin müdafiisi 20 şehit, Meşhed’de teşyii edildi

  • 19 Ağustos 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
Mukaddes savunma ve Haremin müdafiisi 20 şehit, Meşhed’de teşyii edildi

Mukaddes Müdafaa savaşı dönemine ait 19 meçhul şehidin naaşı ile Ehli Beyt (as)ın kutsal haremlerinin savunucusu bir şehidin naaşı, dün mukaddes Meşhed kentinde halk kitlelerinin katılımıyla görkemli bir şekilde teşyii olunarak toprağa verildi.

İRNA’nın verdiği habere göre törene, Horasan eyaleti valisi, Ahvaz Cuma hatibi, eyalet yetkililerinden bir grubun yanı sıra halk kitlelerinden binlerce kişi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ahvaz ili Cuma hatibi kutsal müdafaa savaşı ve Ehli Beyt (as) haremi müdafiilerinin yiğitlik ve cesaretlerine övgüler dizerek, Ehli Beyti (as) izleyen gençlerin Suriye’deki varlığının, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin Ortadoğu bölgesindeki planlarının alt üst olmasına sebep olduğunu ve bölge ülkelerinin güvenliğini beraberinde getirdiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de geçtiğimiz Perşembe günü, ülkenin izzet ve bağımsızlığının şehitler ve gazilerin fedakarlıkları sonucu olduğunu söyledi.

Şehit Esgari Torkani Ailesini ziyaret eden Ruhani, Şehit ve gazi ailelerinin fedakarlıklarını takdir ederek, Cihat ve Şehadet kültürünün ülkede güçlendirilmesi ve gelişmesi ve Velayet’i Fakih’e desteklerin artmasına vurgu yaptı.

Kutsal savunma günlerine işaret eden Ruhani, İran milletinin o dönem mazlum kaldığını ve düşmanların her türlü cinayeti işlediklerini söyledi.

Suriye krizi 2011 ve Irak krizi ise 2014 yılında baş göstermiş ve terör çeteleri Amerika, Suudi rejimi ve onların destekçilerinden almış oldukları yoğun yardım ve desteklerle, bölgede güç denklemini siyonist İsrail rejimi yararına değiştirmek için Suriye ve Irak’a saldırmış ve bölgede geniş bir kaosa neden olmuşlardır. Ancak Suriye ve Irak silahlı güçleri ve halk direniş grupları kendi üstün direnişleri sayesinde teröristlere ve onların hamilerine çok ağır darbeler indirmeyi ve hezimete uğratmayı başarmışlardır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.