Mülteci Faciası: 400 Kişiden 9’u Kurtuldu

  • 11 Şubat 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Mülteci Faciası: 400 Kişiden 9’u Kurtuldu

Akdeniz’de batan iki ayrı teknede bulunan 400 mülteciden şu ana kadar sadece 9’nun kurtulduğu belirtiliyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya’dan İtalya’ya kaçak göçmen taşımak için geçen cumartesi yola çıkan ve Akdeniz’de batan dört teknede 400 civarında göçmen bulunduğunu bu kişilerden en az 300’ünün öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin kaybolduğunu bildirdi.

IOM’den yapılan yazılı açıklamada, “Afrikalı göçmenlerin ölümüyle sonuçlanan trajediden Libya merkezli insan kaçakçılarının sorumlu” olduğu belirtildi. Açıklamada, hava şartlarının kötü olmasına rağmen fırtınalı denize göçmenlerin şişme teknelerle gönderildiği kaydedildi.
SADECE 9 KİŞİ KURTULDU

IOM, Akdeniz’deki son trajedide sadece dokuz göçmenin kurtarıldığını açıkladı. Açıklamada, Libya’nın Trablus kentinden en az 400 göçmenin dört tekne ile cumartesi günü yola çıktığı, teknelerin batması sonucu bunlardan en az 300’ünün öldüğü ve yaklaşık 100’ünün ise kayıp olduğu ifade edildi.

Kurtarılanlar arasında yalnız seyahat eden üç çocuğun bulunduğu, göçmenlerin Senegal, Gambiya, Nijer, Mali, Moritanya, Gine ve Fildişi Sahili’nden Avrupa’ya gitmek için Libya’ya gelen kişilerden oluştuğu bildirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.