Musa Ebu Merzuk: Uzlaşma İçin Görüşme Ve Çabalarımıza Devam Edeceğiz…

  • 29 Kasım 2014
  • 799 kez görüntülendi.
Musa Ebu Merzuk: Uzlaşma İçin Görüşme Ve Çabalarımıza Devam Edeceğiz…

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin içi uzlaşının tamamlanması için Hamas’ın görüşme ve çabalarına devam edeceğini söyledi.

Ebu Merzuk bugün (29 Kasım Cumartesi) kendi kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamada, uzlaşı ile ilgili şu anda yapılan görüşmelerin oldukça ürkek olduğunu belirterek, Hamas’ın bölünmeyi geride bıraktığını ve samimiyetle uzlaşıya sarıldığını ifade etti.

Mısır aracılığıyla işgal rejimiyle yapılan görüşmelere de değinen Hamas lideri Ebu Merzuk, Sina’daki olaylar nedeniyle bu konuda ilerlemenin olmadığını söyledi.

Gazze’nin imar ve inşasının işgalciyle yapılan en uzun savaş olduğunu hatırlatan Ebu Merzuk, Arap çevrelerle uluslararası çevrelerden Gazze’nin imarı konusunda acele etmelerini istedi.

Hamas ve Fetih hareketleri altı ay önce Filistin’deki bölünmeyi sonlandırdıklarını ilan ettiler. Kurulan uzlaşı hükümetiyle yola devam edeceklerini düşünen Hamas gösterdiği esneklik ve fedakarlığı karşı tarafta göremedi. Özgürlüklerden tutun Gazze ve Gazze’deki halkı sahiplenmeye kadar hiçbir konuda sözünü tutmayan uzlaşı hükümeti savaş sonrasındaki sıkıntıların kaldırılmasında da üstüne düşeni yerine getirmedi. Her şeye rağmen uzlaşı için kararlı olduğunu ifade eden Hamas, Fetih’ten siyasi irade bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.