Musul halkından onlarcası IŞİD terör örgütünce katliam edildi

  • 08 Nisan 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
Musul halkından onlarcası IŞİD terör örgütünce katliam edildi

IŞİD terör örgütünün, operasyonların sürdüğü Batı Musul bölgesinden firar ederek kendi canlarını kurtarmaya çalışan Musul halkından onlarcasını katliam ettiği bildirildi.

Reuters, IŞİD terör örgütünün idam ettiği bu kişilerin naaşlarını elektrik direklerine astığını bildirmekte.

Sivil halkı Irak ordu ve halk güçlerinin saldırısı karşısında bir kalkan olarak kullanan IŞİD terör örgütü sivil halkın şehirden ayrılmasına izin vermemekte.

Diğer yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, terör örgütü IŞİD’in, Musul’da kendi kontrolündeki bölgelerden kaçmaya çalışan 140 sivili öldürdüğünü bildirdi.

Güvenlik Ajansının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, IŞİD’in, geçen pazartesi ve salı günleri Musul kent merkezinin batı yakasında kendi kontrolündeki bölgelerden Irak güvenlik güçlerinin bulunduğu yerlere kaçmaya çalışan 140 sivili öldürdüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Musul’un batı yakasındaki eski yerleşim merkezinde yaklaşık 600 bin sivil mahsur kalmış durumda ve IŞİD’in, öldürme tehdidinden dolayı evlerini terk edip güvenli bölgelere geçemiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.