Musul harekatı için geri sayım başladı

  • 16 Ekim 2016
  • 1.104 kez görüntülendi.
Musul harekatı için geri sayım başladı

Irak halk direniş güçlerince yapılan keşif operasyonlarının tamamlanması ardından Musul’un kurtarılması operasyonunun başlatılması için geri sayım başladı.

Irak başbakanı Haydar el-İbadi dün akşam Irak halk güçleri “Haşd’uş Şa’b” komutanları ile bir araya gelerek bölgenin son durumunu ve büyük operasyon için gerekli hazırlıkları görüştü.

Bu görüşme sonrası Irak halk güçleri “Haşd’uş Şa’b” komutanlığınca yapılan açıklamada, operasyon bölgeleri üzerinde yapılan tesbit ve keşif operasyonlarının tamamlanmasıyla Haşd’uş Şa’b güçlerinin büyük operasyon için tamamen hazır konuma geldiğini ve saldırı emrini beklediklerini bildirdi.

Bundan önce Kürt Peşmerge güçleri de kendi 50 bin kişilik silahlı güçlerini seferber ettiklerini ve Musul operasyonuna katılmak için teyakkuzda bulunduklarını bildirmişti.

Öte yandan Musul konusunda Bağdat ve Ankara arasındaki tartışma ve anlaşmazlığın büyük boyut kazanması ardından, Irak halk direniş gücü Haşd’uş Şa’b’ın önemli gruplarından Asaibi Ehli Hak Genel sekreteri Kays el-Haz’ali Türkiye yönetimini uyararak, kendi güçlerine gerektiğinde Türk askerleri ile çatışmaya girme izni verdiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.