Musul Savaşı Iraklılara Aittir

  • 23 Ekim 2016
  • 1.177 kez görüntülendi.
Musul Savaşı Iraklılara Aittir

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Ankara ve Bağdat arasında anlaşma yapıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını vurgulayarak; “Herkes şunu bilsin ki, Musul savaşı Iraklılara aittir ve hiçbir yabancı askerin orada bulunmaya hakkı yoktur” dedi.

 El-İbadi, Amerika Savunma Bakanı’nın Ankara ve Bağdat arasında ilişki kurulması yönündeki önerisine karşı çıktı.

El-İbadi, Amerika Savunma Bakanı Ashton Carter ile gerçekleştirdiği görüşmede, Carter’in Türk askerlerinin de Musul operasyonlarına katılması önerisine karşı çıktı.

Haydar El-İbadi konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Irak kuvvetleri bizim belirlediğimiz hedeflerden daha da ötesine ilerlemeyi başardı. Çok yakın zamanda Musul’u da kurtaracaklardır. Hiçbir yabancı askerin bizim kuvvetlerimizin yanında savaşamamaktadır. Şu an savaşan sadece Irak kuvvetleridir.

Cuma günü, Bağdat ve Ankara arasında anlaşma sağlandığı yönünde gündeme gelen bazı açıklamalar doğru değildir. Türk heyetlerinin Iraklı yetkililere sunduğu öneriler ikna edici değildi. Biz herkese Musul savaşının sadece Iraklılara ait olduğunu ve hiçbir yabancı kuvvetin orada bulunmaya hakkı olmadığını söylüyoruz.”

Öte yandan Amerika Savunma Bakanı Carter da şunları söyledi: “Irak’a yardım eden ülkeler, ülkenin toprak bütünlüğüne saygı gösteriyorlar. Bağdat’a yapılan bütün yardımlar sadece Irak’ın onayıyla gerçekleşiyor. Biz Irak’a yardım edeceğiz ve Musul operasyonlarından sonraki adımlar için de istişarelerde bulunduk.”

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım, Türk askerlerinin Irak’ta bulunmaya devam edeceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.