Amerika Bölgede Çaresiz Bir Hale Geldi

  • 23 Ekim 2016
  • 1.042 kez görüntülendi.
Amerika Bölgede Çaresiz Bir Hale Geldi

İmam Ali Hamanei dün Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile görüşme gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen görüşmede İmam Hamanei,  Amerika’nın asla yenilemeyeceği düşüncesinin büyük bir hata olduğunu belirterek Amerika’nın sürekli tekrarladığı hatalar sonucu bölgede çaresiz bir hale geldiğini ifade etti.

İmam Hamanei sözlerinin devamında; Amerika’nın Batı Asya bölgesine yönelik politikalarının ve planlarının  yenilgiye uğradığına değinerek; Amerika’nın petrol fiyatlarının düşmesi meselesini bağımsız ülkeler aleyhinde bir baskı aracı olarak kullandığını söyledi.

İmam Hamenei, petrolün bağımsız ülkelere karşı bir baskı aracı olarak kullanıldığını belirterek; geçmişte bazı İslam ülkelerinin  petrollerini İsrail vermemesinin batılıların büyük bir propaganda malzemesi olduğunu ve bugün de  Amerika’nın siyasetlerinin takipçisi ülkelerin petrolü bir silah olarak kullanmaya devam ettiklerini ifade etti.

İmam Hamanei konuşmasının devamında; Latin Amerika bölgesinde Venezuela’nın emperyalizm aleyhindeki hareketinin etkisine ilişkin olarak; Venezuela’nın Bağlantısızlar Hareketi’nin başkanlığını elinde bulundurmasını bir fırsat olarak görüp istifade etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan gerçekleştirilen görüşmede; Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro da, İran halkının Amerika’nın düşmanlıklarına karşı yürüttüğü mücadeleyi takdir ederek; bölgedeki çoğu ülkenin savaş ve emniyetsizlik içinde yaşamasına rağmen İran halkının güven ve huzur içinde yaşadığını söyledi.

Maduro sözlerinin devamında petrol fiyatlarının  son iki yıl içerisindeki düşüşüne ilişkin olarak; Amerikan emperyalizminin Venezuela aleyhinde çok fazla düşmanca plana sahip olduğunu ve sürekli müdahalede bulunmaya çalıştığını ifade etti. Maduro Amerika’nın Venezuela’ya yönelik planlarını uygulamaya geçirdiğini ancak Venezuela halkının Amerika’nın ekonomik savaşına karşı direndiğini ve şuanda ülkenin iktisadi buhrandan  çıkmak üzere olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.