Müzakereler ilerleme yolunda seyrediyor…

  • 10 Mart 2015
  • 1.169 kez görüntülendi.
Müzakereler ilerleme yolunda seyrediyor…

Tahran’a giden Finlandiya Dışişleri Bakanı Yardımcısı ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mecid Tahtı Revançi, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme sürecine girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran ve Finlandiya arasındaki ilişkilerin gelişimi için birçok farklı alan olduğunu ve ülkelerin özellikler tarim, çevre, sağlık, modern teknolojiler, yenilenebilir enerji kaynakları, turizm ve kültür alanlarındaki ortak çalışmalara daha fazla önem vermeleri gerektiğini vurguladı.

Ravançi konuşmasının devamında İran ve P5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelere de dikkat çekerek, “Müzakereler, doğru bir yolda ilerliyor. Karşı tarafın da gerçekleri daha iyi bir şekilde algılayarak ve gerekli ve zor bazo kararlar alarak, genel bir anlaşmaya varılması olanağını sağlamasını umut ediyoruz” dedi.

Orta Doğu bölgesindeki sorunlara da dikkat çeken Tahtı Ravançi, terörizm ve aşırıcılığı herkes için ortak bir tehdit olduğunu ve bu tehditler ile mücadele etmek için ortak çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.