Laricani, Kuveyt Emiri ile görüştü…

  • 10 Mart 2015
  • 654 kez görüntülendi.
Laricani, Kuveyt Emiri ile görüştü…

Bugün Kuveyt Emiri ile görüşen İran İslami Meclisi Başkanı Ali Laricani, bu görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Laricani, Kuveyt Emiri ile ilgili “Bugün gerçekleşen programımız, üç bölümden oluşuyor. İlk olarak, Kuveyt Dostluk Birliği ve düşünürler ile bir araya gelmek oldu. Bu görüşmelerde, İran ve Kuveyt arasında işbirliği yapılması için iyi görüşler belirtildi. İran ve Kuveyt ve diğer bölge arasındaki tarihi ve derin dostluklar çerçevesinde, Kuveyt Emiri ile de yapıcı ve çok iyi bir görüşmede bulundum” dedi.

Laricani konuşmasının devamında Kuveyt Emiri ile iki ülke arasındaki bazı icra sorunları ile ilgili konuştuğunu belirterek, “Bu görüşmede ayrıca ikili ilişkiler, bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler ve bölgedeki sorunlar ile ilgili müzakereler yapıldı. Kuveyt Emiri, çok pozitif bir yaklaşım ile, iki ülke arasındaki icra sorunlarının çözülmesi için gereken talimatları verdi. Kuveyt Emiri, bölgenin tekrar güvenlik ve huzura ulaşması için çok iyi ve pozitif bir görüşe sahiptir ve biz de bu konuya olumlu yaklaşıyoruz” dedi.

Kuvey Başbakanı ile görüşmesine de dikkat çeken Laricani, “Bu görüşmede ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimi ile ilgili öneriler sunuldu. İki ülke büyükelçilerinin, bu konuları takip etmelerini umuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.