Nasır Ebu Şerif: Filistin’deki tüm suçlardan Batı sorumlu

  • 16 Mayıs 2022
  • 270 kez görüntülendi.
Nasır Ebu Şerif: Filistin’deki tüm suçlardan Batı sorumlu

Filistin İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi ”Batı, Filistin’deki tüm suçlardan sorumludur.” dedi.

Siyonistler 14 Mayıs 1948’de Filistin topraklarını işgal ederek bölgede güvensizlik, istikrarsızlık, suç ve işgalin temellerini attılar.

Filistin tarihinde bu güne Nekbe günü veya “felaket günü” denir.

Filistin İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi Nasır Ebu Şerif, dün (Pazar) “Filistin zafer sabahı yaklaştı” başlıklı bir törende yaptığı açıklamada, şöyle dedi: ”Bu yılın başından beri (2022), 67 Filistinli şehit oldu ama bu konuda tek bir şikayette bulunulmadı, bu yüzden tüm bu suçlardan Batı’yı sorumlu tutuyoruz.”

Ebu Şerif, “Filistin işgali basit bir işgal değildi ve Filistin halkının karşısına çıkmak için her türlü teknik kullanıldı ve Yahudilerin Filistin’e göçü konusunda mutabık kalındı…Filistin’in felaketi 1917’de İngiliz işgali ile başladı ve Siyonist rejimin oluşumunun yolunu açtı…. Siyonist politikalar Filistin halkının zorunlu göçü ve öldürülmesiyle devam etti, ancak halk tüm bu insanlık suçlarına rağmen direnmeye devam ediyor.” dedi.

Filistin İslami Cihad hareketinin İran’daki temsilcisi, El Cezire kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’nin şehadetinde, ABD’nin Siyonist rejimi güçlendirmedeki rolüne atıfta bulunarak şunları söyledi: “Bu suçun failleri, uluslararası toplum tarafından asla kınanmadı.” dedi.

İran İslami Şura Meclisi direniş ve Kudüs fraksiyonunun lideri Ahmed Hüseyin Fellahi de, törende yaptığı konuşmada şöyle dedi: ”Bir gün Siyonist rejim Batı’nın desteğiyle ilerliyordu ama direnişin yükselmesiyle Siyonist rejimin ilerlemesi sınırlı kaldı ve bugün bu rejim kendi içine hapsedildi.”/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.